Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Éljen a szolgáltatóipar!

2008. augusztus 12. - drhlaszlo

Persze ne sokáig...

Történt a minap (2008. augusztus 8-án), hogy a lakcímkártyámon szereplő megyei jogú városban bizony-bizony vihar dúlt. Persze kedvenc bloggeretek routerébe belevágott az villám. Ennek következtében elfüstölt maga a router, az ősrégi Pentium II asztali számítógép, illetőleg az Albacomp márkájú laptopom is (figyelem! Annak, hogy hazai termék, még jelentősége lesz), illetve tekintve, hogy családom a kábeltévét is a magenta-színű szolgáltatótól, korszerűen (T-Home TV) kapja, így annak beltéri egysége és a televízió is elhunyt. Értelemszerűen a vezetékes telefon is feldobta a papucsot.

Mit is tegyünk? Internet-hibabejelentés: a szerződésben egy e-mailcím szerepel. Tök logikus, hogy ha halott a net, küldjek egy levélkét, nem? Mobiltelefonon nem elérhető az adott szám, a vezetékes ugyebár süket. Személyesen kocogtunk be szombaton reggel a T-Pontba, ahol érdeklődve meghallgattak, majd javasolták, hogy hívjuk fel a hibabejelentőt, mert ők nem tehetik (!) ezt meg, csak az ügyfél személyesen (!!), de az 4 órán keresztül nem volt elérhető (!!!).

Szombaton délután kivonult egy műszerész, és megoldotta, hogy legalább vezetékes telefon legyen, és vasárnapra ígérte a netes varázslót. Az jött is, és kicserélte a routert, illetve a beltéri egységet - végülis a hiba bekövetkezés után 48 órával a rendszer helyreállt.

Számítógépek: az "Ezeréves Sólyom", a PII-es hálókártyája és alaplapja is elfüstölt, nem éri meg javítani - oké, majd lesz valahogy. No de a laptop! Tekintve, hogy még garanciális, és nem óhajtottam, hogy ez megszűnjön, meg akartam nézni az Albacomp szakszervízek listáját. Mit gondoltok, milyen formátumban kapod meg a géped használati utasítását? Természtesen CD-lemezen. Végülis az is logikus, hogy ha a szervízek listájára vagy kíváncsi, mert rossz a géped - akkor nézd meg a Cd-n, nem? (!) Legközelebbi vezérképviselet: Szeged vagy Budapest - máshol hozzá sem nyúlhatnak.

Így állunk most. A fejleményekről, ígérem, értesülni fogtok.

süti beállítások módosítása