Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Minden, amit a sorozatoknak köszönhetünk 2.

2009. január 25. - drhlaszlo

Minisorozat! Sorozatok információi két részben, ma:Dexter

Milyen új információkkal gazdagodtunk sorozatokból? Te miket tudtál meg?

A múltkori bejegyzés után, amelyben a CSI: Miami, a Life és a Criminal Minds volt a téma, most jöjjön az elmúlt időszak egyik kultsorozata, a Dexter.

A Dexternek már maga az alapfilozófiája is egészen furcsa: adva van egy rendőrségi vérnyomelemző, aki mellesleg sorozatgyilkos egy gyermekkori trauma következtében (ugye emlékszünk még az előző postban Criminal Minds egyik fő jellemzőjére, vagyis hogy a gyilkos mindig fehér férfi, aki valamilyen gyermekkori trauma következtében kezdi a szakmát); nevelőszülőknél nő fel, és pont Harry az apja készíti fel a technikára - tőle veszi erkölcsi elveit is: vagyis csak eljárási hiba következtében a börtönt megúszott gyilkosokat vadászik le. 

A sorozat egyik legnyagyobb erénye, hogy egybefüggő sztorija van, szerencsére igen pörgős történetvezetéssel. Szerencsére nem is túl hosszú, az első két évad csak 12 részes, a harmadik sem hosszabb. Remek a föhős narrációja, illetve a mellékszereplőket is ügyesen sikerült összeválogatni.

Az első évad fejlődéstörténet: a lelketlen, érzelmek nélküli igazságosztó "normálissá vállik", a második évadban pedig ez adja a konfliktus magvát.

Nézzétek ti is! Részinformációk nem lesznek, nem akarok spoilerezni.

Viszont ne feledjétek: "kérjük, ne próbálja ki otthon!"

 Legközelebb: Las Vegas lesz a téma, mert azért szeretjük a könnyedebbeket is, főleg, ha kaszinós kulisszák között játszódnak. A minisorozat utolsó témája pedig a "nemszeretem sorozatok" lesz: Prison Break, HIMYM, a Főnök.

süti beállítások módosítása