Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Morzsi, a szünyő

2009. december 15. - drhlaszlo

A "szűnyő" egy állat. Bevallom, a fogalmat a Kreatív és játszóblogja, a Szívlapát őszi irodaiállat-versenyekor olvastam először,  az ottani definíció szerint: "a szünyő: fn.;mn.; jelentése: édes, aranyos, kedves, bájos."

A "szünyő" tehát egy társállat. Sajnos, a versenybe csak a kommunikációiparban jeleskedő lényeket lehetett jelölni, így Morzsi sajnos kimaradt, így hát - versenyen kívül  - most ismerheti meg őt a világ.  Pedig Szünyő!

Hogyan is lett Morzsi a Kicsi.Sáti.Közlöny szünyője? Nos, a válasz egyszerű: ő a család kutyája, afféle gyermekpótlék házikedvenc.

Morzsi tulajdonképpen "uratlan dolog" volt (res nullius) volt egy ideig, már amennyiben a "Legszünyőbb Jószág a Blogoszférában" lehet "dolog". Morzsi ugyanis - idős gazdájának halála után elárvult, és a családom döntött úgy, hogy befogadja a hontalant, hiszen már az öregúr betegeskedése idején is jórészt mi etettük, örökbefogadása óta pedig boldogan terrorizálja a kertet és a járdán sétáló járókelőket - bár utóbbiak közül inkább a babakocsit hangosan kattogó kerekkel toló kismamák, illetve a hosszú, sötét kabátot viselők az ellenségei.

Az eb - típusa szerint - egy labrador, és kifejezetten fiatal, kb. 2-2,5 év körüli, így remélhetőleg még sokáig lesz a család kedvenc fekete báránya.

süti beállítások módosítása