Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Íróasztalfogság

2011. május 07. - drhlaszlo

Történt, hogy Brúnó, a rég nem látott hős hosszú hetekre szobájának fogja maradt. Nem, nem zárta be magát, és nem is érte sajnálatos baleset, vagy döntötte ágynak pusztító ragály, nem. Az íróasztalához volt bilincselve. Tanult, eddigi élete talán legnehezebb vizsgaidőszakát élte – amely talán az utolsónak ígérkezett ekkor.

Az államvizsgára való magolásnál kilátástalanabb dolog kevés van: az anyag óriási, átláthatatlanul, zűrösen nagy, a készülésnek vannak azonban fokozatai:
  • az első időszakban az ember elborzad a tankönyvkupac láttán, beossza a napokat, terveket sző, különféle kreatív módszereket eszel ki, hogy hogyan is tanuljon meg mindent,
  • majd a második szakaszban elkapja a rettenetes félelem, görcsös, szívbe markoló érzés, a bukás előszele. Ekkor már hetek óta ülsz az asztalod mellett, és attól tartasz, hogy a füleden is pókhálók csüngenek.
  • A harmadik szakaszban maga alá gyűri a rettenetes gépezet, amikor hősünk az utcán munkába igyekszik, és meglát egy kamiont, amire az van írva, hogy „KicsiCsalóTrans Bt. Szállítmányozás”, már magában motyogja is a fuvarozási szerződés (Ptk. 448.§) fogalmát, és elhatárolását a szállítmányozási szerződéstől.
    Igazából ekkor már a hifiből is csak – a korábban diktafonra mondott – tételek szólnak, mintegy bizarr zenei aláfestést szolgáltatva a teljes őrülethez.
Vizsgázni igazából ekkor, a harmadik időszak kellős közepén kellene. A dátumok dátumáig azonban van még néhány nap, amikor lehet félni, a facebookra teljesen felesleges vizsgaparás bejegyzéseket tolni, hallgatni a többiek rémmeséjét, és egyre idegesebben, nyűglődve és egyre fáradtabban várni a megmérettetést.
 
Aztán eljő a nagy nap, amikor hősünk mély sóhajjal lenyomja az Egyetem nyikorgó kapujának túlméretezett kilincsét, és egy mély sóhajjal bemegy rajta. Hosszas várakozás után benyit a terembe, ahol a félelem mindent átható, szúrós ammóniaszaga csapja meg orrát, remegve leül, tételt húz, és körmölni kezd. Eszébe jut, hogy szorítja a nyakkendője, bevillan, hogy nem is remeg a keze, majd belekezd a meséjébe.

Biorobot - Sosebánd

süti beállítások módosítása