Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Minden, amit a sorozatoknak köszönhetünk 1.

2009. január 10. - drhlaszlo

Minisorozat! Sorozatok információi két részben, ma: CSI:Miami, Life, Criminal Minds

Milyen új információkkal gazdagodtunk sorozatokból? Te miket tudtál meg?

Én a kedvenc sorozataimból (CSI:Miami; Life; Dexter; Criminal Minds; Las Vegas) a következőket tudtam meg - egyfajta sorozat-közhelyszótár következik.

CSI:Miami: Floridában egész évben kvázi ugyanolyan az időjárás, és minden bűncselekmény kizárólag szerelemféltésből, vagy "elszámolási vita" alapján történik. Az elkövetői oldalon kizárólag fehér, 30-as férfiak, vagy különösen ("neodigónak", copyright by Bede Márton) öltözködő spanyol ajkú bevándorlók szerepelnek, Miami lakossága kizárólag a belváros elegáns plázáiban vásároló, sikeres, európai autókkal grassszáló, maximum középkorú cégvezetőkből, és azok szőke, napbarnított, 30-as feleségeiből áll. A Miamiba érkező turista kizárólag a Four Seasons-ban lakik.

A bűnügy elkövetése után sohasem megy haza a tettes átöltözni, még kezet sem mos, tehát a lőpornyomok mind a kezén, mind pedig ruházatán megmaradnak. Gyakorlatilag mindenki szerepel a nyilvántartásban, elég csak ujjlenyomatot szkennelni, és már mehetünk is a terhelt bejelentett címére.

Epizódötlet: Horatio a SWAT-osokkal együtt ér ki a helyszínre, kivételesen azonban nem Tripp és ő rúgják be elsőre a gyanúsított ajtaját, és rohannak be "MDPD" kiáltasokkal, hanem a kommandósok, akik minden más részben csak utána szoktak beruhanni. Ettől ő annyira depressziós lesz, hogy kivesz két nap szabadságot, vesz egy világos öltönyt, és elhívja az államügyésznőt vacsorázni. Stettler a csoport egyik tagjára sem tud ráhúzni semmilyen szabálytalanságot, ettől az ő napja is teljesen el van rontva, és eltűnik pecázni.

Helyszínelőink kicsit unatkoznak még az irodában, majd a parti sétányon illegális gyorsulásra vonulnak Hummerjeikkel, a nap végén kagylót esznek, amit Calleigh főzőtt. 

Life: 12 év börtön után Charlie Crews többé-kevésbé normális rendőrnek tűnik, csak jóval életképesebb, mint kollégai. A bennfentes kereskedelem miatt bűntetett cellatárs, Ted Early simán munkát kap egy üzleti iskolában (2. évad), illetve befektetheti Charlie kártérítését.

Az elkövető általában alacsonyan iskolázott, problémás hátterű bűnöző, aki esetleg ismeri nyomozónkat még 12 évvel ezelőttről. Fura. Miss Reese-t annak idején nem függesztették fel rendőri állásából, amikor illegális szereket fogyasztott, sőt. Kalifornia meleg, Los Angeles piszkos és zsúfolt, a rendőrség felszerelése és irodái leginkább zsúfolt és elhanyagolt gipszkarton irodaház-belső teret szimbolizálnak, amelynek köze sincs a floridai jól felszerelt laborhoz.

 Criminal Minds (Gyilkos elmék): Az FBI ügynökeit minden más mű agresszívnak, arrogánsnak, és nagyképűnek mutatja be, ez nem, itt valóságos Grál-lovagok, a lélek tudorai, a viktimiológia felkent nagymesterei, akik a nap bármely órájában készek az Államok bármely pontjára száguldani repülővel, hogy ott tökéletesen egyforma fekete GMC terepjáróval hasítsanak, még az isten háta mögötti űj-mexikói falucskában is. Vajon hogyan hozták magukkal? A magángépre nem fér fel a két terepjáró, FBI-kirendeltség meg nincs mindenütt, ahonnan autót lehetne kölcsönkérni.

Kizárólag fiatal gyanúsítottakat láthatunk, akikvalamilyen gyermekkorából származó káros élmény hatása alatt cselekszenek, a politikai korrektség jegyében klasszikus amerikai, protestáns-fehér-középosztálybeli család sarja. A többi amerikai bűnügyi sorozathoz képest túlhangsúlyos a vidéki amerika szerepe.

Legközelebb: Dexter, Las Vegas (netán Law and Order is)

 

süti beállítások módosítása