Kedveseim!
Végre-valahára elindul szubjektív vendéglátóhely-kritika rovatom, amelyhez szeretnék most néhány kezdő gondolatot fűzni. Szóval, a kritika teljesen szubjektív, ha egy hely tetszett, az nem azt jelzi, hogy ez afféle gerillamarketing lenne, és pusztán azért kap dicshimnuszt, mert "megvett"; illetőleg, amennyiben a dicshimnusz helyett "ide többet soha" felkiálltások jelennek meg, az pedig pusztán a hely kritikán aluli voltát jelzi.
A kis esszén kívül osztogatok pontszámot is. Ez 1-től 20-ig terjedhet, és négy alkotóelemből áll, ezek pedig:
-kiszolgálás+atmoszféra: max. 6 pont
-étel (Sátitáp faktor): max. 7 pont
-választék (étel/ital): max. 4 pont
-ár/érték arány: max. 3 pont
Egy hely besorolása változhat az idők során (például mert új személyzet van, új üzletvezető, aki jobb/rosszabb; vagy megváltozott a vendégkör...), de az esszék nem frissülnek, tehát mindenkinek egy sansza van...