Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Negyedik Köztársaság

2008. május 19. - drhlaszlo
Avagy: nyílt levél helyett  Techet Péternek

Mottó: "már nincs jobb és bal, csak fent és lent!"

Előzmények: Techet Péter kollégám cikke a Magyar Hírlapban: www.magyarhirlap.hu/cikk.php
E rövidke írás címzettje nem pusztán Péter, kit van szerencsém ismerni, hanem mindazon homo ludensek, kiket szerzőnk említ.

Kedves Péter!

Azt írod, hogy nem a miénk itt a tér. Meg azt is, hogy majd jön a 4K, és jól visszafoglalja azt. Hm. Tetszetős. Azonban, kérlek, engedd meg, hogy néhány kérdésemet feltegyem neked.
Nagyon tetszik a "kádárizmussal elegy demszkyzmus" kritikája, azonban  úgy érzem, hogy  a probléma itt a fejekben van. Világos, hogy az "átnevelés"  eszköze lehet a metróbuli, a zászlókeresés, a párnacsata éppúgy, mint a negyedikkoztarsasag.hu , a publicisztika. Külön öröm nekem, hogy folyamatosan az általam legkedveltebb orgánumok (Reakció, Magyar Hírlap...stb.) foglalkoznak veletek, de nem kevés ez egy kicsit? Nem fogják egyes kritikusaitok megkérdezni azt, hogy ez nem pusztán valóságtól néhány társadalomjobbító szándékú filozopter játéka-e? Többeket elérni, azonkívül tessék vidéken is szervezkedni!
Értem én, hogy ez egy viszonylag zártkörű "klub", de akkor is, nem gondolod (gondoljátok), hogy oly' sokan unjuk itt a harmadik köztársaság visszásságait, hogy kicsit talán nyíltabban és főképp láthatóbban (gondolok itt esetleg a többiek személyének felfedésére is) kellene megjelenni - tudom, nem vagytok párt, és nem is akartok azzá válni.
Örök vesszőparipám az életmód-kritika.  Ahogy írod:  "Mert a rendszer nemcsak az intézményeket, hanem a ránk erőltetett életmódot is jelenti – és váltani nem felvonulással, hanem kivonulással lehet inkább." Az a gondom eme remek kis országgal, hogy nem látom a társadalom egyes tagjaiban azt, hogy ez valójában rájuk kényszerített, nem pedig általuk is akart. Lesz elég erőtök ahhoz, hogy sikerüljön őket megváltoztatni, legalább egy kicsit is?
Nagyon tetszett a kreátoros-kreatúrás lepletek a tüntetésen.

Munkátokhoz sok erőt és kitartást!
 


 
süti beállítások módosítása