Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Adószezon

2009. március 08. - drhlaszlo

Mi csinálunk azzal a bizonyos felajánlható adórésszel?

Évek óta ilyenkor, kora tavasszal megjelennek egyes civilek, hogy adjam nekik adó 1%-át. Helyesebben 1+1 százalékról beszélünk, hiszen pár éve már két százalékot ajánlhatunk fel, két különböző célra.

Megkeresett már mindenki, a krisnásoktól (mondjuk ők már plázaparkolókban is hédereznek) a "mentsük meg a háromfogú cickányokat" típusú állatvédőkön keresztül a Peta-4Mancs-Greenpeace trióig. Na ők azok, akik nem fognak tőlem látni soha egy petákot sem; sem adó 1%-ot, sem pedig adományt. A három utóbbi főleg, mert őket egyéb okoból tartom megvetendőnek (erről hamarosan külön poszt lesz.

Ezenkívül rendszeresen kapom a leveleket volt gimnáziumomból, az egyetememről, a kollégiumot fenntartó civil szervezettől, ahol laktam három évig - és persze boldog-boldogtalan tolja bele a hirdetéseit az arcomba; hogy "gyere, add nekünk!". Bizonyos hírek miatt az ember azonban kissé bizonytalan a hirtelen feltűnt civilekkel kapcsolatban.

Egészen eddig mindig egy történelmi egyház (na jó, a pápisták), és egy oktatási intézmény alapítványa javára nyilatkoztam; idén azonban a civilek közül mást választottam, őket. Bizony, az idei választottam a Schulek Alapítvány, ők pedig a SOTE Szemklinikájának alapítványa.

"1992-ben a klinika munkatársai (orvosok és nővérek) adományaiból és áldozatkészségük révén létesült az Alapítvány, amely nagy elődje iránti tiszteletből a Schulek Vilmos nevet vette fel, és az oktató-, gyógyító-, valamint kutatómunka elősegítését tűzte ki célul. Alapvető törekvésünk, hogy a gyógyuláshoz a megfelelő kulturált környezetet is biztosítsuk. A közel 100 éves épületünkben , 2003-ban minden osztályunkon részben az Alapítványunk, részben  az Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium támogatásával egy-egy igen korszerűen felszerelt szobát sikerült kialakítanunk."

Tavaly ősszel volt szerencsém egy beavatkozásukon résztvenni, amit akkor ott tapasztaltam, az alapján úgy vélem, hogy összehasonlíthatatlanul jobban megérdemlik, mint bárki, akinek számára eddig adakoztam. (Sáti bekötött szemmel a műtét másnapján, kötéslevételre várva jobboldalt, a beavatkozás részletei pedig ITT és ITT.) Azt hiszem, a magyar egészségügy állapotát senkinek sem kell bemutatni, aki kicsit is nyitott szemmel közlekedik ma itthon. Fogadjuk el, hogy nem várhatunk mindig Állam Bá segítségére - tegyük meg, amit megtehetünk. Ez pedig módunkban áll.

Másodsorban pedig nem hagyom ott adóforintjaimat ennek az államnak, mert azt látom, hogy képtelen normálisan elkölteni. Inkább legyen ebből a pénzből egy szike, mint valami állami főkorifeus szervezzen belőle a haverok cégeinek teljesen kamu és felesleges esélyegyenlőségi programokat.

Tehát, íme a reklám helye:

Számlaszám:10300002-20342771-70073285

Adószámunk:18037236-1-42

süti beállítások módosítása