Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Ez most így adta ki

2010. szeptember 03. - drhlaszlo

Véget ért az idei Goldenblog, idén a komplex blogok versenye volt az utolsó forduló, ami után tegnap este az Ötkertben volt a díjkiosztó-záróbuli.

Tavalyhoz képest a rendszer egy kissé megváltozott: most nagyobb hangsúlyt kaptak az olvasói szavazatok, ebben a kategóriában nem pusztán a legjobb 50-be kerülést, hanem az azon belüli végső sorrendet is befolyásolták a voksok. Hogy ez mennyire jó vagy rossz, nem az én tisztem eldönteni, annyi mindenesetre biztos, hogy a kis énblogoknak (amik elvileg ebbe a kategóriába tartoznának, ugye) ez rossz, hiszen természetüknél fogva kevesebb rajongójuk van, mint például már az első posztja óta index-címlapon tolt Büntiblognak.
Tavaly tizedik voltam. Most csak a top ötvenben vagyok – maradjunk optimistán annyiban, hogy 11. helyen végeztem. Nem csoda ez, az utóbbi időben ugyan több és jobb poszt van, de egyrészt jóval rendszertelenebbül, másrészt pedig sokkal több magánjellegű örömködés, ami nyilvánvalóan kevésbé kattintékony, mint a nagyszabású észosztás. Azt hiszem, akkor nem biztos, hogy megérdemeltem a tizedik helyet, és fogalmazzunk úgy, hogy most sem hiányzik, hogy celebbloggerré váljak.
Mindenesetre a tavalyi mezőnyben több kedvencemet találtam meg, mint az ideiben, ahol sajnos egyet sem, bár ez nyilvánvalóan nem jelenti, hogy a hiba nem az én készülékemben van, azonban az idei top tíz komplex, hm, nem biztos, hogy költöznek a rendszeresen olvasottak közé – a Cyclechick fotóblog (miért nem abban a kategóriában van?), és nem is az én stílusom, a „Viharsarki Kattintós” és a Büntiblog számomra antipatikusak, és nem tetszik a hype sem, ami körülöttük van. A Manzárd Café és a Hírcsárda azonban kifejezetten remek.
 
Az idei Goldenblog kicsit kusza volt: eleve később lett meghirdetve, mint tavaly, és valahogy már a kiírása is kapkodósra sikeredett – számomra valahogy folyamatosan úgy tűnt, mintha sokkal összecsapottabban lenne a verseny megszervezve, mint tavaly. Nem sokat segített a hangulaton az sem, hogy a szervezők sokkal kevesebbet kommunikáltak a résztvevőkkel-érdeklődőkkel, mint tavaly, és már a gasztroblogok eredményhirdetése után megjelentek rosszízű hangok, amelyek a komplex top50 meghirdetésére csak erősödtek.
Nem különösebben tűnt elegánsnak az egyik tavalyi top10-es bloggerlány (nem, nem fogom leírni, hogy bloggerina), Mamzel hisztije, és a hozzá csapódó udvarhölgyek ámokfutása a kommentfalon – azt azonban el kell, hogy ismerjem, hogy az általa felvetett problémák java része nem volt alaptalan. Nem volt ugyanis kiegyenlített a kategória: a nagyok versenyeztek a kicsikkel (árulkodó, hogy a Reakció utódja, a Mandiner blogja nem kapott elég szavazatot a top50-hez, bár ezt hihetetlennek tartom, a Kicsi.Sáti.Közlöny ahhoz képest ismeretlen), és hiba, hogy ebben a szekcióban nem nagyon vitézkedett a zsűri.
Sebaj, ez csak játék, és bárki, aki mást mond, már elvesztette kapcsolatát a monitoron kívüli világgal, az eredmény miatt hisztizni különben pedig NEM MENŐ.

Moby - Extreme ways

süti beállítások módosítása