Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

24

2009. július 29. - drhlaszlo

Nem, nem a filmsorozatról lesz szó. Kivételesen ma egoblogolunk.

Szolgálati közlemény: jobb oldalt, a "Kapcsolat" menüpontban kattinthatóvá vált a plüssoroszlán fotója, alatta még sohasem hallott információk a szerzőről.

Vénülök, most már egyértelmű. Tegnap, a születésnapomon már jobban élveztem a közös vacsorát a hozzám tartozókkal, mint az ilyenkor szokásos ereszd-el-a-hajamat típusú akciót (persze azért az is kell, nem fog elmaradni idén sem), de a tegnapi klasszikus családi ünnepséget happeninget kifejezetten élvezte minden résztvevő, pedig semmi különleges sem volt, csak vacsoráztunk; pedig nálunk máskor is hangsúlyosak a közös étkezések (egyedül nem jó), sőt, a család, ha minden tagja otthon van, akkor mindig kizárólag együtt eszik, úgy látszik, valami mégis igaz rám a horoszkópomból, tekintve, hogy az oroszláncsalád tagjai is közösen étkeznek.

Egyébiránt azt mondja a napioroszlán, hogy: "Légy önmagad, ne akarj megfelelni másoknak. Lehet, hogy néhány napra, rövidebb-hosszabb időre másnak tudod magad mutatni, mint amilyen vagy, de Te is tudod, hogy ennek valójában nincs semmi értelme. Aki kedvel Téged, az úgy szeret, amilyen vagy a jó és a rossz tulajdonságaiddal együtt. A lelked mélyén is tisztában kellene lenned ezzel. Az légy, aki vagy!"
 

Hmm. Pont aktuális, bár nem szívesen fejtegetek horoszkópot, a kelleténél nagyobb jelentőséget pedig nem tulajdonítok neki, tehát nem követem naponta a horoszkópomat, pusztán csak ritkán, például ilyenkor, július 28. környékén. (Tényleg, tudtad, hogy e napon tört ki az első világháború? Pontosabban: ezen a napon üzent hadat az Osztrák-Magyar Monarchia Szerbiának. Rossz ómen, mondanák a babonások.) Hétfőn "ideje lenne felnőni" volt a napi közhely, amit az erre szakosodott csillagvizsgáló rám zúdított, erre este kifejezetten élveztem a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjét a kecskeméti Kodály Fesztiválon, most pedig jól esett a csillagos ég alatt, lenn a nagy Alföldön, egy kellemes kerthelységben. Tényleg öregszem.

Azt hiszem, megfogadom a tanácsot.

süti beállítások módosítása