Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Felmérés

2008. február 04. - drhlaszlo

Néhány szó hallgatóink elégedettségének vizsgálatához...


Egyetemünkön 2007 őszén készült egy, az elsőéves hallgatók egyetemünkről alkotott képét vizsgáló felmérés, azonban néhány kérdésem lenne ezzel kapcsolatban...


Az első jelentős probléma az egyes karok mintavételi arányinak eltéréséből fakad; érzésem szerint kifejezetten esetleges – a nem mellesleg a bölcsészkar által végzett - értékelés során figyelembe vett hallgatók számaránya.

A másik gondom, hogy kizárólag nappali tagozatos hallgatókról szól ez a felmérés – holott karunk hallgatóinak nagy százaléka levelezős; a tanulmányt értékelők szerint azért, mert a mintába nem került levelezős hallgató... Nos, ez nem egészen valós; bár tegyük fel, igaz. Akkor viszont felmerül, hogy miért nem?

A harmadik, és talán legfontosabb kérdéses terület pedig a szakmaiság. A felmérést a BTK hallgatói végezték, ez még önmagában nem is lenne problémás – kérdéses azonban, hogy lehetséges-e, sőt, szabad-e egyáltalán egy ennyire neuralgikus kérdéskört, mint a hallgatóink elégedettségének vizsgálata; érintettekre bízni? (nem volt szó ingyenmunkáról)

süti beállítások módosítása