Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Vekengés a népszavazásról...

2008. február 28. - drhlaszlo
Drágáim!

Népszavazás lészen március 9-én. A kérdéseket, témákat már mindannyian tudjátok; boldog-boldogtalan elmondta/leírta véleményét... Nos, most én is beszállok eme dicső csapatba, és  elmondom azt, ami már senkit sem érdekel.
Egyesek, kik (legalábbis szerintem) mentálisan retardáltak, azzal jönnek, hogy ez valamiféle cucializmus-restauráció... Nos, ez agyrém.
Élesen el kell választanunk a szocializmust, és szociális piacgazdaságot egymástól; utóbbi talán a leginkább működőképes társadalmi modell. Nem állítom persze, hogy hibátlan, azt sem állítom, hogy nem szorul bizonyos korrekciókra; sőt. Azonban lássuk be: az, hogy kedvenc országunkban néhány, Nyugat-Európában amúgy jól működő társadalmi modell kevéssé hatékonyan működik; nos, a hiba talán a mi készülékünkben van.
Nem állítom, hogy nincs szükség egészségügyi reformra. Igenis van. De nem így, átgondolatlanul, kapkodva kell ezt megvalósítani.
Nem állítom, hogy nincs szükség felsőoktatási reformra. Igenis van. De évek óta nem látok semmilyen átgondolt, épkézláb koncepciót.

Update:
"A felmérés szerint továbbra is óriási többségben vannak az igennel szavazók. Körülbelül a lakosság kétharmada szavazna igennel, a nemmel szavazók aránya 16-18 százalék a különböző kérdésekben." (Forrás: Index.hu/Medián)



   
süti beállítások módosítása