Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Szomorú hír

2008. december 15. - drhlaszlo

Elhunyt Horst Tappert, gyermekkorom egyik ikonja, olvasható az Indexen. Ő volt Derrick megformálója minden idők egyik leghosszabb krimisorozatában, amely 74 és 98 között készült, és több, mint 280 részt ért meg. Herr Tapert 85 éves volt. 

Be kell, hogy valljam, hogy ez volt annak idején a kedvenc sorozatom, sőt, nagyjából öt éves koromban kezdtem el nézni, de jobban szerettem, mint a tévémacit. Egészen a közelmúltig ismtelte a Duna TV az egyes részeket, és nagy-nagy kiváncsisággal néztem meg minden részt újra; hiszen egy letűnt kor szép emlékeit idézték újra ezek az epizódok.Igaz ugyan, hogy ezek a régi típusú krimik nem érnek bizonyos jellemzőkben a modern nyomozós sorozatok (mind például a CSI-család, vagy a Life, Dexter, Gyilkos elmék) nyomába, de egészen másfajta szórakoztatás volt akkoriban a cél, nem annyira a látványvilág, mint az egész epizódon keresztülvezetett történeti szál.

Nekem, mint a youngtimer-autók nagy szerelmesének pedig külön csámcsognivalót jelentettek a 80-as években készült részek díszletei.

Nyugudj békében, Derrick!

süti beállítások módosítása