Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Sztrájk!

2008. december 20. - drhlaszlo

Változtassunk sztrájktörvényt. Mielőbb.

Kedveseim!

A jelenlegi sztárjktörvény úgy alkalmatlan mindenre, ahogyan van. Sajnos a rendszerváltás zűrzavarában sikerült egy túlságosan liberális törvényt összeszkábálni, amely sajnos hihetetlen jogokat adományoz a sztrájkolóknak anélkül, hogy rendelkezne a sztrájk idején szükséges minimális szolgáltatások rendjéről.

Kedvenc emberem, Gaskó István sajnos nem képes azt felfogni, hogy mostanra egy ország unt rá majomkodásukra, és már senkit sem érdekelnek a vasutasok tulajdonképpeni követelései. Nem azért, mert rossz arcok vagyunk, hanem mert már elég volt abból, hogy a vasúti dolgozók törpe kisebbsége képes megbénítani egy fél ország életét.

Javaslom, hogy indítsunk egy népi kezdeményezést, amely  után a parlamentnek kötelező lenne a tárgysorozatába vennie a sztrájktörvény megváltoztatását, és egyes cégeknél (Paks, Máv, Volán, energiaszolgáltatók) ugyanolyan kevés esély lenne ilyen elhúzúdó, a minimális szolgáltatásokat is nélkülöző sztrájk fenntartására, mint a tűzoltóknál, vagy a rendőröknél, mentősöknél.

Gyüjtsünk aláírást!

süti beállítások módosítása