Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

The Defenders

2011. március 26. - drhlaszlo

Jog/Ászok 

Vannak vicces sorozatok. Vannak formabontó sorozatok, és vannak jó, majdhogynem kihagyhatatlan sorozatok is. Nos, sajnos az AXN-en jelenleg is futó Jog/Ászok (eredeti címén: The Defenders) nem ilyen. Az első rész alapján az üres órák kitöltésére alkalmas lehet, de ha a tévéműsorban véletlenül egy sávba kerül mondjuk a Lie to me-vel (Hazudj, ha tudsz), akkor nem kérdés, hogy melyiket válasszuk a könnyed hangvételű bűnügyi történetek közül.
Maga az alaptörténet sem túl formabontó: adott két sikeres ügyvéd, akik természetesen kizárólag a jó ügy érdekében járnak el, védenceik ártatlanok, akiktől pénzt nem fogadnak el.
Láttunk már hasonló felütésű sztorit, szóval túlzott meglepetést nem fog okozni, ami önmagában nem lenne baj, de sajnos semmi oka nincs annak, hogy pont a két vegasi jogász kalandjait nézzük.
 
Azt hiszem, már a szereplőválasztás sem volt túl sikeres: James Belushi számomra még mindig az idegesítő családi vígjátékok klasszikus főszereplője, aki hosszú idő alatt a komédiáktól a zs-kategóriás akciófilmeken át eljutott a tévéképernyőkig, míg a Jerry O’Connell igazán nem karizmatikus. A kettejük viszonya és szerepfelépítése kísértetiesen hasonlít a Nip/Tuck sebészeiére („playboy” vs. „családcentrikus”), a helyszín – szintén nem túl formabontó módon – Las Vegas, a csapat többi tagja pedig egyértelműen sótlannak tűnik.
Önmagában a sorozattal komoly bajok nincsenek, tehát szombat esti unaloműzésnek kiváló, azonban hiányzik belőle a jogi témájú sorozatok közül a Damages (Esküdt Ellenségek) frissessége és profizmusa, Tim Roth (Lie to me) vagy Damian Lewis (Life) színészi képességei, mint bűnügyi sorozat pedig nem hoz annyi újat, mint annak idején a CSI.

A kedvenc, nézős sorozatainkat (Fringe, Californication, Dexter) továbbra sem cserélhetjük le, erre a szerepre a Jog/Ászok egyszerűen alkalmatlan.

The Defenders trailer

süti beállítások módosítása