Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

A Kacsacsőrű Emlős

2010. május 22. - drhlaszlo

Ő az egyik legfeltűnőbb lény a földön, és természetesen a menőjenő igazi párja, testi-lelki társa. A kacsacsőrű emlős azonban nem születik ilyennek, létrejötte leggyakrabban hosszas folyamat eredménye, amely folyamat mindig a középiskolában indul; ugyanis testileg fejlett, magabiztos viselkedésű, vagány csaj, tehát az egó később is az egekig fog érni.

A kacsacsőrű emlős maga a nagybetűs Nő. Viselkedése is ennek megfelelő: fiatalon kedves-kacarászós, leheletnyit megjátszós, de ekkor még semmi esetre sem irritáló. Külseje általában átlagos, vagy alig átlag feletti, néha épp csak karistolja a többség mércéjét, azonban az általa előnyösnek tartott adottságait közszemlére teszi, hiszen ezzel egyrészt felhívja magára a menőjenők figyelmét, másrészt pedig a többi lányt azonnal elönti a sárga irigység. Ruhái színe mindig rikító, lehetőleg alaposan kivágottak és természetesen feszülősek, kedveli a párducmintát is, egy platformszandálért pedig mindent hajlandó megadni, és gyakorlatilag képtelen strasszok, felirat, vagy legalábbis feltűnő márkajelzés nélküli ruhadarabot választani.
Örök kiegészítő – ahogyan a menőjenőnél a kézben hordott pénztárca és a mobiltelefon – a fél arcot takaró pornószínész-napszemüveg és a vékony („slim”) cigi. Erősen és sokat sminkel: bátran rajzol magának égigérő cicaszemeket a tetovált szemöldök alá – a „kevesebb néha több” és a „visszafogott elegancia” kifejezések mindig is ismeretlenek voltak számára. Külseje miatt kapta nevét is, miután egész életében igényes külsejére, ezért – főleg ha anyagilag kicsit megszalad – hajlamos szépészeti beavatkozásokra is. Miután ezek közül az ajakfeltöltés a legegyszerűbb, ezért könnyen kialakíttatja magának a jellemző szájacskát, ami ráadásul ízléses kontúrtetoválással is hangsúlyoz, a rendszeres szolitól bőre kissé rücskös lesz, amit az önbarnító sötétnarancssárga színe csak tovább fokoz. Popsija fölött szívesen hord nonfiguratív tetoválást ("ribancrendszám"), amire "még ötvenévesen is büszke lesz" - állítja húszévesen.
 
A kacsacsőrű emlős magabiztos, nagydumás nő, gyakran némi ezoterikus érdeklődéssel, de kedvenc filmje legalábbis mindig a Twilight, kedvenc írója – ha véletlenül van, bár nem gyakori – pedig Coelho. Szeret és (saját maga szerint) tud is élni, ezért gyakran jár bulizni – ahol olcsó dance zenét hallgat, ismerkedik a dj-vel, hogy páratlan ízlését könnyen a világ tudomására hozhassa.
Beszélgetni vele különös élmény: előfordul elég gyakran, hogy iskolában bár jó eredményeket ér el csajos szorgalmának köszönhetően, mégis tájékozatlan a világ dolgaiban, ezért témái köre szűk, ezek általában a divat, barátai hogyléte, a sztorik és néhány általános lózung köré korlátozódnak; tehát a közös időtöltés vele általában könnyen feledhető élmény. A kacsacsőrű emlős tehát a fogalom eredeti jelentése szerint tulajdonképpen nem buta, viselkedése és általános érdektelensége miatt tulajdonképpen mégis az.
 
Viselkedése mindig határozott. Leugat, hülyének néz, a menőjenőhöz hasonlóan korlátlanul szerelmes önmagába, és baromságokból csinál elvi kérdést, hajlamos mindennapos apró bosszúságokat túldimenzionálni és ezek miatt késhegyig menő vitákba belemenni, amik vége persze mindig örök harag. Érdekeit folyamatosan szem előtt tartja, ez maga szerint tökösség, míg a világ számára önzőnek tűnik. Kevesen kedvelik, mert harsány és törtető, ráadásul mindig tapintatlan.
 
Vezetni maga szerint sportosan és dinamikusan vezet, tulajdonképpen azonban ez csak azért tűnik így, mert csak két módszert ismer, a padlógázt és satuféket – járműve ezért már fiatalon leharcolt, karcolt, és belül iszonyúan piszkos és elhanyagolt.
 
Ízlését, gondolkodásmódját és világlátását persze egyedinek és eredetinek hiszi, párkapcsolatban pedig valóságos főnyeremény. Ugye ő is szimpatikus? 
süti beállítások módosítása