Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Majmok a boltban

2010. augusztus 21. - drhlaszlo

Egyszerűen hihehetetlen, hogy mennyire nem érdekel minket a másik, kivéve akkor, ha vélt vagy valós érdekeinket sérteni látjuk.

Történt, hogy elindultam egy kedélyes hétköznapon a kertészeti áruházba, hogy a kertészkedő családtagjaimat és a magyar vegyipart egyaránt boldoggá tegyem (vagyis permetszerre vágytam).Viszonylag gyorsan sikerült bevásárolnom, és odaléptem a pénztárhoz, amely előtt ráérősen ténfergett két, már messziről is "rendkívül" szimpatikus úriember. Az a fajta két öreg, akinek már a hangja is kifejezetten kellemes csengésű, és az ember leküzdhetetlen vágyat érez, hogy ne beszélgessen az orgánum tulajdonosával.

Nos, a vágyam nem teljesült, történt, hogy a két úr némiképpen sajátosan értelmezte a sorbanállás hagyományát, vagyis úgy értelmezték, hogy az sorbaállás, vagyis beállás a sor bármelyik, szabadon választott helyére. Nem baj – gondoltam – hiszen bizonyára sietnek a kollégák, menjenek, túl jó napom van, nem engedem elcseszni, különben is. Ők azonban nem siettek: afféle taxismodorban, vagyis keresetlen, vaskos beszólásokkal igyekeztek udvarolni a pénztároscsajnak – aki érthetően nem volt vevő a két szandálos harcos zokniszagú modoroskodására.
Hőseink nyilvánvalóan elvesztek a lány dekoltázsában, ezért nem tűnt fel nekik, hogy a kosarukból ki kellett volna pakolni a motyójukat a szalagra – a pénztáros felhívására ezt pótolták, majd olyan történt, amitől egy kicsit lefagytam: az egyik Pinochet-külsejű harcos fogta a már üres kosarát, és elkezdte felém lengetni. Nyilvánvalóan azt szerette volna, hogy vegyem el, és tegyem azt a helyére.
 
Barátunk vágya azonban nem teljesült. Nem teljesült, hiszen sajnos nem sikerült használnia a varázsszót ("kérem!" és "köszönöm!"), illetve egy pillanatra elméláztam azon, hogy vajon akkor is látott-e, amikor lazán elém állt, vagy csak ebben a szent pillanatban vett észre. 
Nem figyelünk egymásra, észre sem vesszük, hogy rajtunk kívül van a világon más is - rögtön feltűnik azonban, ha a mi sávunkban halad, ha a pénztárnál áll, vagy - akár csak egy pillanatra - feltart.

Propeller Band - Nem beszél

süti beállítások módosítása