Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Lakógyűlés

2009. október 07. - drhlaszlo

Részt vettem a napokban egy lakossági fórumon. A "lakcímkártyámon szereplő megyei jogú város" egyik kedélyes kertvárosának peremén néhány évvel ezelőttig kedélyes zártkerti ingatlanok sorakoztak. Hogy mit is jelent ez? Az úgynevezett "hobbikertek", ahol elsődlegesen mezőgazdasági tevékenység folyt, a szabvány építési teleknél jóval nagyobb, ám nem óriási területek (néhány ezer m2). Lassacskán kezdtek ezek beépülni, hiszen a vak is látta, hogy lassan elér odáig a város, vagyis egyre értékesebbek lesznek ezek a telkek. A város rengeteg pénzt ölt a terület közművesítésébe, az ott lakóknak pedig alig kellett önrészt fizetniük. 

Ezután eljön a tisztelt lakos a lakossági fórumra, és elővezeti azt a vágyát, hogy a város fizesse ki a kötelező utcaszélesítés során leeső telekdarabokat, illetve a közművek - szintén kötelező - áthelyezését is. Természetesen a szervezési feladatokat is vegye át a közösség, mert nehogymá' neki kelljen megbeszélni a saját szomszédaival azt, hogy mikor jöhet ki a földmérő kimérni a végleges telekhatárokat.

Érvelni persze azzal érvelnek, hogy az itt lakók jelentős része idős, aki számára ez egy élet munkája. Ezt az érvet persze megértené az ember - csak sajnos pont nem azok hivatkoznak rá, akik ténylegesen itt éltek, sokkal inkább azoktól hallani ezt, akik pár évvel ezelőtt fillérekért megvették a telkeket, elsődlegesen befektetési célzattal.

A lakógyűlés részvevőinek másik fele pedig egyszerűen a frusztrációját jött kiélni, olyan témákhoz hozzászólva, mint például: " Az iskola előtti parkolóhelyek bővítését azért nem támogatom, mert az építkezés zajjal jár. Egyebekben pedig követelem, hogy tegyenek valamit azügyben, hogy a gyermekeiket iskolába hozó szülők ne az én kapubeállómba parkoljanak." Ehhez szerintem mindenféle kommentár felesleges.

süti beállítások módosítása