Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Survivor - A Könyvtár

2008. január 04. - drhlaszlo
Kedves Feleim!

Hol tanul az a szegény, szerencsétlen, elveszett egyetemista vizsgaidőszakban? Első, talán jó válasz, hogy otthon. Rendben, vélhetőleg ők is jó sokan vannak, de a vénebb, rutinos egyetemista a könyvtárban tanul. Azért ott, mert ott sok-sok kolléga van, akiktől fel lehet csípni a legújabb infókat. Meg azért is, mert ott vannak könyvek. Jé, ki hitte volna, a tanuláshoz az sem árt, nem igaz? Hiszen az ember vásárolgat könyveket (ugyebár), de van olyan, hogy "ajánlott irodalom", ami néha elég nagy kupac, és ki fog kiadni az egy tárgyhoz való könyvhalomért mondjuk 25 kHUF-ot? Tekintve, hogy úgysem kell az egész könyv, csak például 51-87. old. Ezért a 36 oldalért nem veszem meg... Sajnálom. Tehát létfontoságú, hogy egyrészt legyen a karon könyvtár, másrészt hogy az nyitva is legyen. Lehetőleg sokáig. Kedvenc felsőoktatási intézményünkben az a kicsiny terv született, hogy rövidítsük meg a nyitvatartást. Nagyon. Úgyis vizsgaidőszak van, meg tél, meg ilyenek, hát minek akarnak ezek itt üldögélni ilyen sokáig?
Nos, kedveseim, ez így (a fentebb vázolt okokból eredően) nem történhet.
Válaszul:
"Hallgatóink jelentős része a kari könyvtár szolgáltatásait veszi igénybe a vizsgáihoz való felkészülésre, még ha kevesebben is, mint szorgalmi időszakban (sajnos erről még nem láttunk kimutatást).
A Hallgatói Önkormányzat álláspontja, hogy méltánytalan volna a hallgatósággal szemben a nyitvatartási idő megrövidítése, különösen ebben a hallgatók számára nehéz, és leginkább terhet jelentő időszakban, ezért a kurtított nyitvatartás tervét a testület nem tudja támogatni."
Amennyiben valaki kíváncsi a történet végére: a könyvtár nyitvatartása maradt az eredeti. Köszönjük szépen, kedves Kar!

süti beállítások módosítása