Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Nyilatkozat

2008. február 26. - drhlaszlo
A HÖOK egy országos méretű kampányba kezdett, mellyel szeretné felhívni a hallgatók és az egész társadalom figyelmét a tandíj bevezetésének súlyos következményeire.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája csak a népszavazásról való figyelemelterelésként értékeli Molnár Károly, a Magyar Rektori Konferencia elnökeként tett azon javaslatát, miszerint 2010-től szűnjön meg az államilag támogatott felsőoktatási képzés. A Felsőoktatási Kerekasztal februári ülésén napirendre került javaslatok közül valóban ez volt az egyik előterjesztés. A résztvevők azonban megegyeztek abban, hogy a Rektori Konferencia áprilisban egy valóban kidolgozott, vitára is alkalmas javaslatot terjeszt. Addig a homályos részletekről a HÖOK nem kíván vitatkozni.

A HÖOK továbbra is arra kéri a szavazókat, hogy támogassák tandíjellenes küzdelmét. Ennek érdekében egy országos kampányba kezdtünk. Célunk, hogy független tájékoztatást adjunk a tandíj kérdésében, mindemellett felhívjuk a leendő értelmiség figyelmét a népszavazás intézményének fontosságára. Plakátainkkal, szóróanyagainkkal országszerte a felsőoktatási intézményekben, és a közterületeken találkozhatnak majd.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája megbeszélést kezdeményez a négy nagyobb parlamenti párt oktatáspolitikusaival a tandíj, illetve a felsőoktatás finanszírozás témakörében. A HÖOK megalakulása óta küzd a tandíj bevezetése ellen. A közeledő népszavazás eredményétől függetlenül mindenképpen szükségesnek tartjuk, hogy Magyarország meghatározó szakpolitikusaival egyeztessünk a felsőoktatás finanszírozásáról, versenyképességének megőrzéséről, melynek megvalósítására nem a tandíj bevezetését tartjuk ésszerű megoldásnak.

süti beállítások módosítása