Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Vezércsel

2008. április 01. - drhlaszlo

Kedveseim! Bár a blogon napi politikáról nem ejtünk szót, az elmúlt napok történései mellett nem mehetünk el szó nélkül, kérem, bocsássatok meg ezért!


Melyik játék ez? Mik a játékszabályok?

Nagyon úgy tűnik, hogy maguk a játékosok sem tudják, legalábbis a meccset a pálya széléről figyelemmel kísérőket nem kívánják beavatni. Hazánk még nem volt ilyen közel a kormánykoalíció szakadásához (amely azért annyira nem lenne rossz helyzet), mindenesetre nem gondolom, hogy a FIDESZ megtehetné, hogy jelen helyzetben bármiféle meggondolatlan nyilatkozatsort tegyen. Ez az a pillanat, amikor nagyon-nagyon óvatosnak kell lenni. Kedvenc KicsiSátitok szerint két magyarázat lehetséges:

1. Gy. F. tényleg lassan ideje végéhez közeledik, mert most nagyon eltaktikázta magát, és rosszul használta ki az SZDSZ belső harcait, mert nem hitte, hogy azok idejekorán egységbe tudnak kovácsolódni.

2. Az egész kapkodásban van valahol rendszer, ami hosszabb távon a két kormánypárt saját törzsszavazói számára szóló akció, amellyel mind az MSZP, mind pedig az SZDSZ deklarálja saját céljai, és saját (számomra amúgy megkérdőjelezhető) értékrendje iránti elkötelezettségét.


Nem tudom, mit tennék a szocialisták helyében, a szabad demokraták helyében pedig villámgyorsan rövidre zárnám a tisztújításhoz kapcsolódó botrányt, és kilépnék a koalícióból, azt kívülről támogatnám, ezzel megakadályozandó mind a jelenlegi kormány elleni bizalmatlansági indítvány sikerét, mind pedig az előrehozott választások kiírását. Tenném ezt már csak azért is, mert azon gyakorlatilag a kormánypártok igen kevés eséllyel indulnának... Azonban itt megjegyzendő, hogy az SZDSZ pillanatnyilag igen alacsony támogatottsága egy esetleges választás idején ugyanúgy megközelítené a parlamenti küszöböt, ugyanis az SZDSZ szavazók jó része akkor is rájuk szavaz, ha a párt politikáját amúgy nem tartja szimpatikusnak. Teszi ezt már csak azért is, mert számára nincs más alternatíva: a magát értelmiségi elitpártként felfogó SZDSZ törzsszavazója nem kedveli a szocialisták posztkádári lázálmokat kergető idős, szociálisan hátrányos helyzetű, alacsonyan iskolázott bázisát, azzal közösséget nem vállal.

Ugyanígy nem szimpatikusak számára a FIDESZ polgári és plebejus „összeborulást” hirdető szólamai, azon kívül nem kedveli sem a FIDESZ kommunikációját, sem értékeit, sem vezetőjét, sem pedig szavazóit.


Kedves feleim, a rövid távú változások illúziója helyett itt még nagyon hosszú vekengésre készülhetünk fel... Sok türelmet!

süti beállítások módosítása