Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Telehas - Teátrum Kávézó, Kecskemét

2009. augusztus 10. - drhlaszlo

Kedvenc vendéglátóhely-tesztelő csapatunk ezekben a napokban a otthon, azaz Kecskeméten vizsgálódik, most épp a Teátrum Kávézóban vadásztunk.


Nemrég nyílt Kecskemét kedélyes sétálóutcájában ez a kellemes kis kávézó-teázó, bár nekem úgy rémlik, hogy itt már korábban is működött valami hasonló kávézószerűség (bezony, működött,  a Kéttemplom Kávézó), azt azonban elfújta a szél.

A hely első látásra nagyon szimpatikus, azonban nem tudom szó nélkül hagyni, hogy csak most, augusztus elején sikerült végleges megoldást kieszelni az árnyékolásra, eddig pusztán napernyőkkel vette fel a személyzet a harcot a sugarakkal.

Ne legyenek azonban illúzióink; a ponyva alatt éppoly meleg van, mint kinn a napon, a kiszolgálásra szerencsére panaszunk nemigen lehet, a személyzet rendkívül kézséges és gyors, ebben szerepe lehet annak is, hogy rajtunk kívül csak egyetlen asztalnál ülnek, igaz, ott tucatnyian. 

A kínálat hozza a kávézóktól elvárt átlagot, általában a szokásos termékekkel találkozhatunk, a kávézóvonalról már Lorien leírta, amit tudni érdemes, sörből pedig a SAB-Miller konszern termékei az egyedüralkodók. Fájdalom, hogy a "borok" rovat fájdalmasan rövid, ráadásul problémákat okoz palackot bontatni; bár megértem, hogy egy-egy deciért nem érdemes darabban hagyni a bort, el pedig lehet, hogy nem is fog normális időn belül.

A nyitvatartás szimpatikus, 9-22-ig fogad a hely, a zárás azonban szerencsére flexibilis, úgy este 11-ig sikerül maradnunk - egyébként a környéken hétköznap este általában 10 óra az átlagos záróra, de szerencsére nem kezeli senki sem ezt véresen komolyan, egy 100 000 fős város belvárosában ezt nem is lehet.

Szimpatikus kezdeményes, reméljük, hogy ilyen is marad, könnyed nyáresti beszélgetésekhez ideális. Honlap: teatrumkavezo.hu

süti beállítások módosítása