Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Dexter S04

2009. november 02. - drhlaszlo

Visszatért „Amerika kedvenc sorozatgyilkosa”, ahogyan a készítő Showtime promózza a nagy vízen túl a sorozatot. Aki nem ismerné: adva van egy rendőrségi vérnyomelemző, Dexter Morgan (Michael C. Hall), aki egy gyermekkori trauma hatására szabadidejében embereket öl. Kizárólag gyilkosokat, akiket a hivatalos szervek futni hagytak valami miatt.

A mostani, azaz a negyedik évad kicsit más lett, mint a többi. Dexter apa lett – tehát kellemesen szociopata életét kicsit át kell, hogy alakítsa. Az írók dolga nehéz: a magányos Dextert be kell vonni egy családba, ez pedig bonyolult dolog, reméljük, hogy nem fog szétesni kedvenc karakterünk jellemábrázolása. Szerencsére több szerepet kap Dexter mostohaapja, mint az előző évadban, és jobb a főhős narrálása is, mint eddig.
 
Visszatért kedvenc vadászunk, Frank Lundy ügynök is, akivel a második évadban már találkozhattunk, a többiek nagyjából változatlanok. Az első öt rész alapján furcsa lesz ez az évad: egyre irritálóbb Rita viselkedése (Julie Benz), aki sajnos hozza a kertvárosi feleség karakterét, vagyis a gyereksírás teljesen kitölti mindennapjait, közben pedig ügyet sem vet hősünkre. Nem remélem, hogy ő is lassan Dexter kése alá kerül, de ha így folytatja, akkor semmi sincs kizárva.
 
Dexteren egyre nagyobb a nyomás, ez pedig a feszültségkeltésnek jót tesz – a karakternek azonban annál kevésbé. Ha az első évad 10/10 pontos, a második 8/10, a harmadik 9/10, akkor ez eddig csak 7, de reméljük, hogy jobb lesz. Mindenesetre az elmúlt évek eddigi leggyengébb CSI: Miami és Criminal Minds részei mellett még mindig üdítő színfolt. 

 

süti beállítások módosítása