Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Sínbohócok

2009. december 22. - drhlaszlo

Kedd van. A hó szombat éjjel esett, de a vonatok még mindig késnek. Bizony, sajnos megint a MÁV-ról lesz szó.

Kedvenc vasúttársaságunk hozta a szokott formáját, úgy látszik, hogy előre megfontolt szándékkal teszik tönkre mások decemberét. Tavaly, ugye, volt a sztrájk, idén pedig leesett vagy tíz centi hó, és volt egy kis fagy, erre az ország három legfontosabb pályaudvarából kettő teljesen meghalt, a harmadik is döglődött.

Egyszerűen hihetetlen, ami itt történik - a korszerűsítések a világ minden országában egyszerűbbé teszik az életet. Itt nem. Nem működött ugyanis a váltók fűtése. Nos, ilyen ugyebár előfordulhat, de a MÁV-nak kutya kötelessége lenne időben kijavítani a hibát, de ezt nem tették.

Hónig Péter közlekedési miniszternek pedig volt képe azt nyilatkozni a Keletiben, hogy dolgoznak a problémán - nos, akkor már órák óta nem történt semmi. Illetve de, beküldtek 5 szerencsétlent, hogy jégtelenítsék a váltókat. Ötöt! A Keletiben, ahol vélhetően nem egy váltó van, csoda hát, ha nem is történt semmi?

Tegnap délelőtt a kecskeméti állomáson kérdésemre, hogy vélhetően mikor indul az IC-m, azt a választ adta az illetékes pénztáros (mert persze az információt ésszerűsítés címén megszüntették), hogy: "Nézze uram, biztosan elfogjuk önt szállítani. Lehet, hogy nem oda és nem akkor, ahová és amikor szeretne, de utazni fog, ezt megígérhetem."

Igaza lett.

Félreértés ne essék, semmi bajom az átlagos vasutassal. Eddig csak jó élményem volt pénztárossal, kalauzzal, és társaikkal, gondom kizárólag a Gaskó-féle megélhetési szakszervezetisekkel van. Adjuk el az egész mávot a GySEV-nek, érdekes módon róluk sosem hallunk semmi botrányost. Bizonyára Ausztriában tavasz van.

süti beállítások módosítása