Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Borbotrány

2008. december 23. - drhlaszlo

Már megint az a bizonyos régió. Már megint.

A Borminősítő Igazgatóság bezáratott egy pincészetet Bócsán. Eddig a sajtóhír. Szomorúan veszem tudomásul, hogy már megint Bács megyében van a gond.

Annak idején, a 90-es években rengeteg gond volt errefelé, a gúnyosan csak "Arany Háromszögként" aposztrofált térségben. Volt itt minden, borhamisítás, olajszőkítés, ügyeskedés használt autókkal - röviden mindennel. Persze pontosan jól tudom, hogy Bócsa pont nem tartozik a tulajdonképpeni háromszöghöz (az ugyanis Kecel-Kiskőrös-Soltvadkert), de pusztán 10 kilométer, illetve azért az egész "Homokhátsági Kistérség" sáros, úgy ahogyan van. Egyes szakértők szerint (Jásdi István) mindenki azt várta, hogy az EU-csatlakozás után meg fog szűnni a térségben a "tablettásokkal" való kutyulás - hiszen már nem fogja megérni.

Azonban most kiderült, hogy ezek az urak már régen túlléptek azon a szinten, hogy isten háta mögötti tanyákon kotyvasszanak mindenféle gyanús anyagokból. Nem, itt már régen nem erről van szó. Szerepel ebben az ügyben minden, ami szem-szájnak ingere: panamai  és marshall-szigeteki off-shore cég, olasz szürke import-export. Láthatjuk, már a magyar borhamisítók is élnek a globalizáció adta előnyökkel.

Mi meg kapkodjuk a fejünket.

süti beállítások módosítása