Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Esti mese

2008. május 16. - drhlaszlo

Kedveseim!

Mindent visszavonok a MÁV-Start Zrt..-vel kapcsolatban; rájöttem arra, hogy az utolsó személyvonattal utazni jobb, mint bármilyen IC-vel. Olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akivel amúgy sohasem: a hullafáradt ápolónővel; a félhülye diákkal; a kevéssé beszámítható középkorú köztisztviselővel, aki elmeséli az ún. „államreform” sötét oldalát is, azt, hogy ma már rosszabb ott melózni (hatóságnál!), mint a TESCO-ban árufeltöltőnek („polcszervízesnek”) lenni. Hogy miért rosszabb? Egyszerűen több meló úgy, hogy több felelősséged van – kevesebb pénzért... Azt nem értem, hogy ha nem gyökerezne túl mélyen ebben a társadalomban elég mélyen az, hogy onnan menj nyugdíjba, ahol elkezdtél dolgozni; és az alkalmazottnak lenne kedve, bátorsága vátlani – vajon jobb lenne? A szüleim köztisztviselők, és egyikük nem is rossz beosztásban; mégis kitartanak, akkor is, amikor elhibázott kormányzati politika miatt a közszférában éppen rossz, mint az ún. „versenyszférában”... ha nem rosszabb...

Miért? Küldetéstudat? Talán. Az az érzés, hogy ugyan csak egy csavar vagy a gépezetben; pont ezért rajtad is múlik, hogy kedvenc országunk Észak-Balkán marad-e, vagy az EU tagsági szintre végre méltó? Vélemény?

Ajánló:
  • ma különleges ajánlónk lesz: picit talán „oldschool”:

Zene: Neo: Gyalogkakukk („It's over now”)
Manu Chao: Welcome to Tijuana
Lenny Kravitz: Where are we runnin'
Frank Pop Ensemble:Hip teens don't wear a blue jeans
Last Shadow Puppets: Age of the understatement (MR2!)
Karányi: Álomszép
    (és a csapat kedvéért: Open Stage Székelyland: Aranka)


Film: Az Ördög Ügyvédje (Devil's Adocat); fsz.: Al Pacino, Keanu Reeves, Charlize Theron


Drágáim! Ne feledjétek! Dawe temetése: május 22. 14 óra, óbudai temető – a Karról közösen 12:30-kor indulnk, ha valaki velünk jönne... Lesztek, ugye?

süti beállítások módosítása