Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Rádiózz okosan!

2008. augusztus 09. - drhlaszlo

Bevallom, imádok rádiót hallgatni, ez mind kedvenc fővárosunkra, mind pedig a lakcímkártyámon szereplő megyei jogú városra áll. Vegyük tehát sorba, mit is hallgathat az unatkozó KicsiSáti:

(listánk értelemszerűen szubjektív, sok-sok állomás kimarad, ez kizárólag csak tetszési index)

1. MR2-Petőfi: az egyértelmű nyertes. Amióta a rádió arculatváltáson esett keresztü, és teljesen megváltozott az adó profilja, illetve az eddig a Magyar Rádiót hallgathatatlanná tevő tényezők szerencsére elmentek a levesbe (Farkasházy Tivadar, Jó ebédhez szól a nóta...stb.), azóta toronymagasan veri az összes többit. "A zene kultúra" című petíciót kedvenc bloggeretek is aláírta, mert úgy gondolom, hogy a Danubius és társai által nevelgetett magyar gagyinak (Hooligans, Lola, Groovehouse és hasonló szemét) most már végképp letellt az ideje, és ideje lenne, hogy oda legyen száműzve, ahová való - a kollektív emlékezet legmélyére.

Azonkívül épp ideje, hogy például ilyenek vegyék át a slágerlisták első helyét:

 (Zagar: Wings of love)

2. MR1-Kossuth: kövezzetek meg, de nagyon kedvelem a Kossuth Rádió egyes műsorait (mondjuk a Vackarádió című gyermekműsor elég hátborzuongató tud lenni), mert a közszolgálati műsorok szerkesztési elveit szimpatikusnak találom. Külön pirospont a Napközben, feketepont a Smink nélkül című műsoroknak.

3. Gong Rádió, Kecskemét: mert ez van, azért. Nem pedig mert jó. Sőt, kifejezetten rossz tud lenni néha, a beszélgetős műsorok évek óta konstans vacak színvonalon mozognak, azonban a helyi hírek miatt érdemes néha ezt hallgatni.

Nos, kedveseim. Ezt a triót hallgatom rendszeresen, néha becsúszik a Jazzy vagy a Rádió1, de csak alkalmanként. Hogy mi az amit soha? Sláger Rádiót (főleg Boros-Bochkor miatt rühellem), Klubrádiót (azt meg Bolgár Úr és nyuggerei miatt nem hallgat tisztességes ember).

 

süti beállítások módosítása