Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Telehas - Bástya Bisztró

2009. február 21. - drhlaszlo

A Bástya Bisztró némiképp kilóg a sorozatban eddig szereplő vendéglátóhelyek közül, hiszen egyrészt távolabb van a szokásos Szentkirályi utca környéki sétáktól, mint az eddig szereplőek, másrészt pedig kissé kilóg ebből a sorból, hiszen teljesen más filozófia alapján működik, mint az afféle diáktanyák.
 

Rendkívül ízlésesen sikerült berendezni az éttermet a legutóbbi felújítás után, azonban itt is feltűnik a dizájn egyik nagy veszélye, hogy tulajdonképpen hosszabb távon székeik talán kényelmetlenek 1-1,5 óránál többet üldögélni már nem kellemes rajtuk.
 

Kifejezetten szimpatikus, hogy érkezéskor nem rohan le egyből a pincér italrendeléssel, hanem néhány percig hagyja, hogy tanulmányozzuk az étlapot. Furcsa, de sem klasszikus magyaros éttermi vonalat nem látunk az étlapon, sem pedig nagy különlegességeket, viszont a választék nem túl széles – a „főétel” rovat például mindössze nyolc ételt tartalmaz. Sajnos egyre inkább láthatjuk, hogy itthon ma ez egyre inkább terjed, hiszen a hozzávalók frissessége és egyenletes minősége másképpen nem biztosítható.
 

A vizsgálat idején bébi csirkepaprikást, illetve mozzarellával grillezett csirkemellet kóstoltunk, előbbit galuskával, utóbbit pedig gombával; és biztos állíthatjuk, hogy a sorozat eddigi második legfinomabb ételét tisztelhetjük ebben a csirkemellben (az örök első: az Apacuka tárkonyos ragulevese); a „bébi csirkepaprikás” azonban erősen vitatható. A „bébi” kitétel itt a jérce korára utal, elviekben tehát zsenge kell, hogy legyen;az én elképzeléseim szerint azonban ízletesebb egy kissé „érettebb”, tehát legalább „kamaszkorú” csirke, hiszen a pörköltfőzés során üdvös, ha nem csak a hozzáadott fűszerek dominálnak, hanem a csirke saját íze is – ezt persze csirkéje válogatja, hiszen ez néha messze áll a tökéletestől.

Összességében nagyon jó, színvonalas kis helyet sikerült összehozni, amit bátran tudunk ajánlani mindenkinek. Probléma csak egy helyen van – sajnos az áraik egy picit magasabbak a sorozatban eddig szerepelteknél; bár a Zappa árait messze nem érik el, a kiszolgálás minősége pedig messze meghaladja azt.

 

süti beállítások módosítása