Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Hírbojkott

2010. január 10. - drhlaszlo

"nyugdíjas lázadás
jól fogy a záptojás
hálós szatyorral, kordonok rácsainál
ördögöt vizionál" (Pannonia Allstars Ska Orchestra: Budapest)

Úgy döntöttem, hogy bojkottálom a vezető tévécsatornák híradóit egy időre, mert ez így borzasztó.

Jól értesültnek lenni az évezred parája. Mindenki aggódik, hogy valamiről lemarad, valamiből kihagyják, ha nem néz meg naponta legalább négy híradót, közben pedig rossz közérzetünket ennek is köszönhetjük. Tedd a szívedre a kezed: az elmúlt egy évben hány jó hírről hallottál, amikor tévét néztél? Vagy hány pozitív címoldalas írás volt kedvenc napilapodban?

Elárulom, nem sok. Fokozottan igaz ez a belpolitikai, közéleti hírekre. Sosem voltam apolitikus személyiség, sőt, mindig igyekeztem képben lenni (ráadásul elég tisztán kikristályosodott politikai preferenciáim vannak), de ami az utóbbi időben megy egyes események kapcsán, az már minden létező határon túlmegy.Napok óta hallunk ugyanarról, más-más tálalásban, majd miután már mindenki elhitte, hogy itt az apokalipszis, bejelenti az amúgy szörnyen antipatikus kormányszóvivő, hogy még csak most folynak az első egyeztetések, tulajdonképpen semmilyen tervezet sincs, az ötletelés szakaszában vagyunk, de attól, hogy napok óta passzírozunk teljesen elképesztő marhaságokat, mindenki egy kicsit kezd megőrülni.

"Hallottad, hogy már megint mit akar X.?" (kívánt politikus) "Borzasztó! Mit képzelnek ezek!?"

Ugyanígy nagyon meg fogom válogatni, hogy milyen politikai elemzőműsorokatnézek meg: unom ugyanis, hogy egy megviselt fikusz alatt a hét minden napján ugyanazok a kopott kordzakóba bújtatott bölcsek rágódnak órákat a Nagy Magyar Kérdésekről, és egyetlen alkalommal sem jutnak el a tulajdonképpeni válaszig, de minden egyes összeülésükkor vidáman leszögezik ugyanazt.

Nem kívánok úgy élni, hogy minden nap hallok valamilyen újabb jogszabálytervezetről, aminek semmi köze a józan észhez, nem vagyok hajlandó naponta újabb elhibázott kormányzati lépésekről (a gépjárművizsgáztatás rendszerének változtatása, illetve a változtatás bevezetésének folyamata jobb helyeken maximum a szilveszteri kabaréba férne bele); amiket két nap múlva úgyis megint megváltoztatnak.

 

süti beállítások módosítása