Közlöny, tartalma a kihirdetés napján lép hatályba

KSKözlöny

KSKözlöny

Csillagunk

2008. június 18. - drhlaszlo

Reggel óta tudjuk, hogy a Mercedes itthon építi fel következő gyárát (totalcar.hu/magazin/hirek/ ésindex.hu/gazdasag/magyar/mrc080618/ ); ez a hír pedig nekem két okból is fontos:egyrészt a már oly sokszor említett "lakcímkártyámon szereplő megyei jogú város" Kecskemét (bizony!), másrészt pedig eddig mindig azért sírtam, hogy igazából nem túlzottan sok olyan termelő vállalat van a régióban, amely méreteinél fogva alkalmas arra, hogy húzóerő legyen a térségben. Egy ekkora beruházás pedig hosszú távon is jót tesz, injekciót ad majd a kisebb vállalkozásoknak is. Szükségünk van az új munkahelyekre, és az új munkahelyek által generált újabb munkahelyekre (szolgáltatóipar) is...

Persze nagyon jólesik, hogy végre nem  csak a dunántúli nagyberuházásokra lehet irigykedni (mondjuk a Hankookot egyáltalán nem irigylem Dunaújvárostól), és hogy nem Románia, vagy éppen északi szomszédaink lettek kiválasztva.

Gyakorló autóbolondként pedig vallom, hogy jót fog tenni még a hazai járműparknak is, ha a bővülni fog a hazánkban előállított járművek száma.
Persze, felmerülhetnek környezeti ártalmak, illetőleg az M5-ös autópálya további terhelése, de úgy gondolom, hogy egy korszerű ipari létesítményre szükség van, és nem jelent nagyfokú többletterhelést.

Tehát kell ez nekünk? Igen.

süti beállítások módosítása